Skip to main content

PATIENTCASES

Vi har samlet flere patientcases herunder.

Karin

På min 40-års fødselsdag indlagt på hospital grundet svimmelhed. Husker tydeligt lægesamtalen ved indlæggelsen:”nå, du har fødselsdag i dag” – intet tillykke! Købte allerede da fodtøj, der sad stramt om mine fødder, så jeg fik en fornemmelse af at “stå fast”.

Læs mere

Poul

Jeg er en 58-årig mand, jeg har fem søskende, er gift og har 3 børn. Mine søskende er blevet testet og har normale ferritintal.
Mine forældre blev kun henholdsvis 49 og 60; de er ikke diagnosticeret.

Læs mere

Hans Thomas

For 17 år siden begyndte Thomas at få stærke ledsmerter og kom til forskellige gigtlæger, som forsøgte at stille diagnosen leddegigt eller slidgigt.
Og selv om der manglede nogle af de afgørende indikationer.

Læs mere

Peter

Mit navn er Peter. Jeg er født i 1953 og er lige fyldt 59 år. Jeg er én ud af en søskendeflok på seks. Vi er tre piger og tre drenge. Min far døde i en alder af 85 år, min mor er stadig i live og er nu 88 år.

Læs mere

Magnus

I 2013, blev jeg som 26 årig ringet op af en læge efter at jeg havde doneret blod i blodbanken. Hun fortalte mig, at der var en uregelmæssighed i mit ferritin niveau og at jeg derfor skulle sørge for at donere igen, når min 3 måneders karantæne var overstået.

Læs mere

Vivies to piger

Som mor til de to første børn i Danmark, der har fået stillet diagnosen juvenil hæmokromatose, har jeg valgt at skrive lidt om vores historie. Juvenil hæmokromatose er en tidlig form for hæmokromatose.

Læs mere